Nieuws

Kinderwerk

In Soimus zijn wij jaren geleden gestart met het zondagsschool- en kinderwerk. Dit geweldige stukje werk wordt nu gedaan door twee enthousiaste jonge mensen uit de Baptistengemeente, David en Naomi, broer en zus. Een goede ontwikkeling, evenals het samengaan van twee kleine kerkelijke gemeentes, de Pinkstergemeente en de Baptistengemeente, die voorheen niet konden samenwerken.

Hier is van toepassing wat staat in Psalm 133:1 “Wat is het goed om eensgezind te leven, om liefde te ontvangen en te geven als broers en zussen bij elkaar.”

23

Werk onder zigeuners

WhatsApp Image 2023-05-24 at 14.23.47

In Jibou hebben wij met eigen ogen kunnen zien hoe er een start is gemaakt met de opvang van en het lesgeven aan zigeunerkinderen door de voorganger van de Baptistengemeente aldaar, Mihoc Teofil,  en zijn vrouw Camelia.Er wordt de kinderen verteld over de Here Jezus en Zijn liefde voor hen. Dit laten ze ook zien door de kinderen een warme maaltijd te geven. Dus in Woord en Daad!Zigeuners of Roma, een achtergestelde groep in Roemenië, leven dikwijls in grote armoede en schrijnende omstandigheden.Wij hebben het op ons hart gekregen om juist deze groep te gaan ondersteunen en hoop te bieden.

Eind september 2019 zijn vier leden van de Stichting ter oriëntatie naar Lupoaia gegaan, een klein zigeunerdorpje in de buurt van Jibou. Hier heeft men kunnen zien hoe groot de nood is, en wij hebben besloten dat dit ons nieuwe project wordt.

Voor meer Informatie zie Project Lupaoia en Facebookpagina