Lupoaia

In oktober j.l. kwam een hulpvraag vanuit Lupoaia, een klein zigeunerdorpje aan de andere kant van Jibou. De nood is hier erg hoog.Omdat wij in Jibou waren, hebben wij wat gesprekken kunnen voeren met de pastor daar en het dorpje bezocht. De mensen hier hebben geen stromend water, en moeten dagelijks een paar kilometer lopen om water te halen. Soms ook nog verder… Veel zand (modder) wegen, waardoor ze ’s winters niet of slecht bereikbaar zijn per auto.Op één gezin na (zij hebben een aggregaat en daardoor soms stroom), heeft ook niemand elektriciteit.

In de winter kunnen de kinderen niet naar school, omdat er geen schoenen zijn om aan te trekken. Huiswerk maken is ook lastig, omdat ze geen elektriciteit hebben. Door het weinige en slechte licht, blijkt ook dat hun schoolprestaties achterblijven. We troffen hier echt schrijnende armoede aan. De pastor vertelde  ons, dat wanneer je de kinderen bijvoorbeeld een bal zou geven, ze waarschijnlijk geen idee hebben wat ze ermee moeten doen…. Wij kunnen ons dat in Nederland niet voorstellen.

78203942_2518017321648335_2641506063584591872_o
40

Als Stichting hebben wij besloten hen in eerste instantie te gaan ondersteunen middels:

  1. Brandhout
  2. Kleding en schoenen
  3. Voedselpakketten

Inmiddels hebben ze de eerste voedselpakketten ontvangen en zijn er al wat schoenen en kleren uitgedeeld.Verder willen wij graag een waterput realiseren in het dorp, zodat ze geen kilometers meer hoeven te lopen voor water. Dit is een kostbaar project en we kunnen dit niet zonder uw hulp.Mocht u hier in willen investeren, dan kunt u uw gift overmaken op banknummer NL25 RBRB 0841 1723 31 t.n.v. Stichting Augustin, onder vermelding van ‘Facebookactie’